Postiaux

Volvo

Jobs

Werken

Vacatures

Sint-Job

Volvo Cars introduceert upgrades voor volledig elektrische en hybride modellen en stroomlijnt modelnamen om klanttransparantie te bevorderen

Volvo Lacom - Volvo Cars introduceert upgrades voor volledig elektrische en hybride modellen en stroomlijnt modelnamen om klanttransparantie te bevorderen

Volvo Cars stroomlijnt en standaardiseert de modelnamen voor zijn volledig elektrische auto’s, in het verlengde van onze lopende transformatie om tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto’s te maken.

Vanaf vandaag en met de introductie van model year 25 (MY25) worden de volledig elektrische XC40 Recharge- en C40 Recharge-modellen hernoemd naar respectievelijk EX40 en EC40 om naadloos aan te sluiten bij onze andere volledig elektrische modellen: de EX30, EX90 en EM90. De naam XC40 blijft bestaan voor de varianten met verbrandingsmotor (B3 en B4 mild hybrid benzine).

Deze stap weerspiegelt onze transformatie om een fabrikant van volledig elektrische auto’s te worden. In 2023 vertegenwoordigden volledig elektrische auto’s 16 procent van onze wereldwijde verkoopvolumes, en verkochten we 70 procent meer elektrische modellen ten opzichte van 2022. De EX30, EX90 en EM90 zullen dit jaar de weg op gaan en daarmee het aantal volledig elektrische modellen in onze productportfolio op vijf brengen, en er zullen nog meer nieuwe modellen volgen.

Bij deze update zullen ook de Recharge-badges van onze plug-inhybride-modellen worden verwijderd, die nu gewoon met het T6 AWD- of T8 AWD-achtervoegsel worden aangeduid om de verschillende niveaus van vermogen aan te geven.

Dankzij de nieuwe, gestroomlijnde modelnaam is het voor bestaande en nieuwe klanten nog gemakkelijker om te zien welke van onze modellen volledig elektrisch en welke plug-inhybride of mild hybrid zijn wanneer ze op zoek gaan naar een nieuwe Volvo.

“Door de namen van onze baanbrekende eerste elektrische modellen af te stemmen op de rest van de elektrische auto’s in onze portfolio, maken we de keuze voor consumenten gemakkelijker terwijl we ons assortiment blijven elektrificeren en onze hybrides blijven vernieuwen, zegt Björn Annwall, onze Chief Commercial Officer & deputy CEO. .

We hebben ook de nieuwe Twin Motor Performance geïntroduceerd, die beschikbaar is op onze EX40 en EC40, als upgrade van de vorige Twin Motor. De Twin Motor Performance, die het vermogen verhoogt met 25 kW voor een snellere acceleratie, omvat ook een unieke mapping van de pedalen voor een snellere gaspedaalrespons en een unieke ‘Performance’-rijmodus om optimaal gebruik te maken van de volle 325 kW.

De Twin Motor Performance wordt aangeboden als vervanger van de vorige Twin Motor.

We investeren ook in het verbeteren van onze Mild Hybrid-producten. De B5 AWD Mild Hybrid-benzinevarianten van de XC60 en XC90 maken nu gebruik van een efficiëntere verbrandingscyclus, wat zal resulteren in minder CO2-uitstoot en minder brandstofverbruik tot naar verwachting ongeveer 4 procent voor de XC60 en 2 procent voor de XC90 op basis van de WLTP-cyclus.**

Ten slotte introduceren we een speciale Black Edition van de EX40-, EC40- en XC40-modellen na het succes van onze XC60 Black Edition die vorig jaar werd gelanceerd. De Black Edition-modellen worden geleverd met Onyx Black-lak, Glossy Black badges aan de voor- en achterkant, 20″ vijfspaakse lichtmetalen velgen in Glossy Black en de keuze tussen Nubuck/Microtech Connect- of stoffen Charcoal-interieurs.

Vanaf MY25 worden een aantal nieuwe functies toegevoegd. We introduceren namelijk een nieuwe kleur, Sand Dune, en een nieuw interieurdesign, Dawn Microtech/textile. De nieuwe EC40 zal ook worden geleverd met een nieuw Solid Black Dual Tone-dak, in lijn met de EX40.

De EC40, EX40 en XC40, die nog steeds in de Gentse Volvo Car fabriek van de band rijden, zijn aantrekkelijker dan ooit. Met alle Google services aan boord en slimme opbergoplossingen – en in het geval van het elektrische duo een elektrisch bereik tot 583 kilometer voor de EC40 en tot 575 kilometer voor de EX40.***

Tot slot delen we nog mee dat de nieuwe prijzen voor de EX40 Single Motor Essential zullen beginnen bij € 51.100 voor België en € 49.703 voor Luxemburg (incl. btw).


De kleine lettertjes

  • Alleen voor bepaalde markten
  • *CO2 en brandstofverbruik overeenkomstig de realistische WLTP-rijcyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe wagen. Het werkelijke brandstofverbruik kan variëren. De cijfers zijn gebaseerd op het voorlopige doel. Uiteindelijk voertuigcertificaat aangevraagd
  • Rijbereik overeenkomstig de realistische WLTP-cyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe auto Het werkelijke rijbereik kan variëren.
  • De specificaties van het voertuig en het precieze klantenaanbod kunnen van land tot land verschillen. Ga naar volvocars.com voor meer informatie.
  • Google, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

Terug naar overzicht