Postiaux

Volvo

Jobs

Werken

Vacatures

Sint-Job

Volledig elektrische Volvo EX30 uitgeroepen tot World Urban Car 2024

Volvo Lacom - Volledig elektrische Volvo EX30 uitgeroepen tot World Urban Car 2024

Klein maar krachtig: vandaag hebben we iets te vieren, want onze volledig elektrische Volvo EX30 heeft een grote onderscheiding in de wacht gesleept tijdens de prestigieuze World Car Awards!

De Volvo EX30 liet een sterk deelnemersveld achter zich en werd uitgeroepen tot World Urban Car 2024 tijdens een uitreiking die vandaag plaatsvond ter gelegenheid van de New York International Auto Show. Onze kleinste SUV ooit werd ook genomineerd als een van de drie beste auto's wereldwijd, en dit uit een lijst van 38 kandidaten.

“Het winnen van deze award met de Volvo EX30 geeft ongelooflijk veel voldoening en is een duidelijke bevestiging van onze ambitieuze elektrificatiestrategie”, zegt Jim Rowan, onze CEO. “De respons van klanten op de Volvo EX30 heeft onze verwachtingen overtroffen. Het is dan ook een perfecte auto gebleken voor de huidige markt, nu steeds meer kopers op volledig elektrische auto’s overstappen. Ik ben ervan overtuigd dat de Volvo EX30 dit jaar en de jaren daarna sterk zal bijdragen aan onze groei.”

De Volvo EX30 werd vorige zomer onthuld en kreeg toen wereldwijd enthousiaste reviews. Sindsdien won de wagen ook al enkele belangrijke prijzen, waaronder ‘Car of the Year’ van The Sun, de ‘Small SUV/Crossover of the Year’-award van de Sunday Times en de ‘Eco Warrior of the Year’-award van het tijdschrift Top Gear.

De Volvo EX30 is dus een sterke toevoeging aan onze productportfolio, die ook diverse zeer aantrekkelijke milde en plug-inhybrides in verschillende segmenten omvat. Deze auto's vormen een belangrijke brug naar de ambitie van Volvo Cars om in 2030 enkel nog elektrische auto's te verkopen.

Sinds de onthulling van de Volvo EX30 werd al snel duidelijk dat het een zeer populaire auto is bij klanten – op basis van ons orderboek verwachten we dat het dit jaar een van de beste verkopende modellen wordt.

Het is de kleinste SUV die we tot nu toe op de markt hebben gebracht en hij is gebouwd op een speciaal ontwikkeld platform voor elektrische auto’s. De Volvo EX30 produceert niet alleen geen uitlaatemissies, maar is ook ontwikkeld met het oog op een maximale beperking van de CO2-voetafdruk gedurende de hele levenscyclus van de auto.

Mensen die de Volvo EX30 kopen kunnen kiezen uit drie elektrische aandrijflijnen: een Single Motor-versie met 200 kW (272 pk) en een batterij van 51 kWh; een Single Motor Extended Range-versie met een batterij van 69 kWh; en een Twin Motor Performance-model met 315 kW (428 pk) en een batterij van 69 kWh. De Volvo EX30 biedt een rijbereik van 476 km en de batterij kan in iets meer dan 25 minuten worden opgeladen van 10 naar 80 procent.

De kleine lettertjes

  • Laadtijden zijn afhankelijk van factoren zoals buitentemperatuur, huidige batterijtemperatuur, laadapparatuur en de toestand van de batterij en de auto.
  • Rijbereik overeenkomstig de realistische WLTP-cyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe auto. Het werkelijke rijbereik kan variëren.
  • De functies en diensten zijn mogelijk niet beschikbaar in alle markten en zullen niet standaard zijn in alle markten of voor alle modellen.

Terug naar overzicht