Postiaux

Volvo

Jobs

Werken

Vacatures

Sint-Job

Volvo EX30 krijgt prestigieuze Red Dot ‘Best of the Best’ Design Award

Volvo Lacom - Volvo EX30 krijgt prestigieuze Red Dot ‘Best of the Best’ Design Award

De kleine SUV Volvo EX30 werd bekroond met de prestigieuze Red Dot Award ‘Best of the Best Product Design 2024’.

De award erkent uitmuntend productontwerp aan de hand van vier basisbeginselen van goed design: functionele kwaliteit, kwaliteit van de verleidingskracht, gebruikskwaliteit en kwaliteit van de verantwoordelijkheid. De jury van 39 experts van over de hele wereld koos de EX30 met een totaalscore van 93/100 als winnaar uit een competitief deelnemersveld.

“De Volvo EX30 belichaamt de designwaarden van Volvo Cars in een kleiner formaat en is een schoolvoorbeeld van eersteklas Scandinavisch design waarbij de vorm de functie volgt", aldus Jim Rowan, CEO van Volvo Cars. "De EX30 heeft de laagste CO2-voetafdruk van alle volledig elektrische Volvo's tot op heden en is zo veilig ontworpen als u van een Volvo mag verwachten. Hij zit boordevol geavanceerde technologie en past perfect in de huidige markt waarin steeds meer autokopers overstappen op elektrische auto's."

De EX30 is uitgerust met een lange wielbasis, grote wielen en gelijke overhangen, wat voor een evenwichtig en verfijnd uiterlijk zorgt. Het gebruik van natuurlijke en gerecycleerde materialen in de auto is een stap in de richting van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Daarnaast maakten we optimaal gebruik van de ruimte in de elektrische auto en creëerden we een centraal thema voor alles, van opbergruimte tot bedieningselementen en schermen, wat resulteerde in een flexibele ruimte met eersteklas proporties.


Een auto die al meermaals in de prijzen viel

Sinds zijn onthulling afgelopen zomer heeft de EX30 al meer dan 20 belangrijke prijzen gewonnen, waaronder de prestigieuze Car Design Award 2024, die in 1984 in het leven werd geroepen door het tijdschrift auto&design. Hij kreeg ook de Car of the Year-award van The Sun, de Small SUV/Crossover of the Year-award van de Sunday Times, en de Eco Warrior of the Year-award van Top Gear magazine

Terug naar overzicht