Postiaux

Volvo

Jobs

Werken

Vacatures

Sint-Job

Productielancering van de allereerste Volvo Black Editions 'Built In Belgium': de nieuwe EC40, EX40 en XC40 Black Edition.

Volvo Lacom - Productielancering van de allereerste Volvo Black Editions 'Built In Belgium': de nieuwe EC40, EX40 en XC40 Black Edition.

In de Volvo Cars-fabriek in Gent is de productie opgestart van de topmodellen voor 2025: de 100% elektrische Volvo EC40 en EX40 en de Volvo XC40 met verbrandingsmotor. Deze drie Built In Belgium-modellen in hoogwaardige Plus- en Ultra-uitvoering worden nu ook geproduceerd als Black Edition. Die exclusieve versie met specifieke zwarte elementen voor het koetswerk en het interieur is erg populair bij de Volvo XC60.

• Nieuwe exclusieve editie van de Volvo EC40, de Volvo EX40 en de Volvo XC40
• Zwarte designelementen benadrukken de sportieve look
• Uitrusting van topklasse
• 'Built In Belgium': modellen geproduceerd in onze fabriek in Gent
• De XC40 Black Edition is verkrijgbaar vanaf € 47.500 incl. btw in België en vanaf € 46.222 incl. btw in Luxemburg.


"Het succes van de Volvo XC60 Black Edition (een optie die bij meer dan 40% van de bestellingen wordt aangevinkt) toont aan dat onze klanten echt geïnteresseerd zijn in speciale uitvoeringen. Daarom bieden we die mogelijkheid nu ook aan voor andere modellen in ons assortiment", zegt Hamza Chaaban, Sales Director bij Volvo Car Belux. De naam Black Edition zegt het eigenlijk al: de Volvo EC40, de Volvo EX40 en de Volvo XC40 Black Edition zijn volledig in het zwart. Naast het koetswerk in Onyx Black metallic lak zijn ook de buitenspiegels, het dak en de raamomlijstingen uitgevoerd in elegant zwart. Op de elektrische versies (EC40 en EX40) zit vooraan een specifieke zwarte grille en centraal een exclusief, volledig zwart Volvo-logo. Bij de XC40 zit dat logo in een radiatorrooster met sportieve zwarte grille. Achteraan is ook de belettering (het woord Volvo, de modelnaam en de versie) in het zwart uitgevoerd om het sportieve karakter van de Black Editions nog te versterken en voor een uniek accent te zorgen. Kers op de taart zijn de sportieve zwarte vijf-dubbelspaakse Black/Diamond Cut-velgen van 20 inch.

Ook in het interieur spelen zwarte materialen een centrale rol bij de Black Edition. Dat geldt niet alleen voor de dakbekleding, het stuurwiel, de versnellingspook en de comfortabele stoelen; zelfs de middenconsole is volledig in het zwart afgewerkt. Er is keuze uit twee bekledingen: Nubuck/Microtech Connect-stof en Topography-inleg met achtergrondverlichting voor de Volvo EC40 en de Volvo EX40 enerzijds, en Cutting Edge-aluminium voor de Volvo XC40 anderzijds.

Uitrusting van topklasse

De Black Edition is verkrijgbaar in de twee hoogste uitrustingsniveaus: Plus en Ultra. Beide niveaus staan garant voor maximaal comfort en ultramoderne technologie. Afhankelijk van het gekozen niveau kan de standaarduitrusting het volgende omvatten:

Harman Kardon-audiosysteem met 13 luidsprekers en een versterker van 600 W voor de grootste muziekliefhebbers, elektrisch verstelbare voorstoelen met geheugenfunctie voor de bestuurder, panoramisch dak voor een ruime lichtinval, Keyless Entry and Start om in te stappen of de koffer te openen zonder de sleutel te gebruiken, Park Assist-parkeerhulp voor en achter, luchtreiniger met fijnstoffiltratie (PM 2.5-norm) die zorgt voor schone lucht voor alle inzittenden, en tal van andere praktische functies die inspelen op de dagelijkse behoeften van iedere klant.

Voor de Volvo EC40 en de Volvo EX40 kan de Black Edition worden gecombineerd met de Single Motor (238 pk), de Single Motor Extended Range (252 pk) of de Twin Motor Performance (441 pk), goed voor een rijbereik tot 583 km (EC40). Voor de Volvo XC40 kan de Black Edition worden gecombineerd met de B3 mild hybrid (163 pk) of de B4 mild hybrid (197 pk).

Terug naar overzicht