Postiaux

Volvo

Jobs

Werken

Vacatures

Sint-Job

Volvo Cars geeft startschot voor productie van volledig elektrische Volvo SUV EX90

Volvo Lacom - Volvo Cars geeft startschot voor productie van volledig elektrische Volvo SUV EX90

Met de Volvo EX90 wordt niet alleen onze portfolio van volledig elektrische wagens weer wat groter, het betekent ook een kentering voor Volvo. Het is namelijk de allereerste Volvo die wordt aangedreven met ‘core computing’. Met die technologie luiden we een nieuw veiligheidstijdperk in voor onze wagens.

De eerste Volvo EX90 die van de band rolde in Charleston was een opvallend model in de kleur Denim Blue en zal later dit jaar aan een klant worden geleverd.

“De volledig elektrische Volvo EX90 luidt de start van een nieuw tijdperk in voor Volvo Cars op het vlak van veiligheid, duurzaamheid en mensgerichte technologie”, zegt onze CEO Jim Rowan.


Baanbrekend en zuiver elektrisch

De Volvo EX90 is gebaseerd op onze zuiver elektrische technologiebasis van de volgende generatie en zal een bereik hebben van tot 600 km. De Volvo EX90 is de veiligste Volvo ooit, dankzij passieve en actieve veiligheidstechnologie en op tal van sensoren gebaseerde software van de volgende generatie.

De moderne proporties van de Volvo EX90 zorgen voor optimale veiligheid en efficiëntie en een esthetisch geheel, dat voortkomt uit onze Scandinavische designprincipes. De opstelling met zeven volwaardige zitplaatsen maakt dat het een echte familiewagen is, met veel ruimte, comfort en veelzijdigheid.

De Volvo EX90 is uitgerust met een krachtig coresysteem, is altijd verbonden en wordt via softwareupdates steeds beter. Die updates komen van onze software-ingenieurs, met behulp van AI en gegevensverzameling in real time. De Volvo EX90 weerspiegelt onze algemene capaciteiten op het vlak van engineering en bevestigt onze leiderspositie in de technologieshift die de autosector aan het doormaken is.

Terug naar overzicht